Vår historie

Siri har en spesiell kjærlighet til ost. Kanskje ikke så rart da hun faktisk er 4. generasjons yster på morssiden. I Winthers ysteri benyttes kun økologisk, upasteurisert norsk melk fra lokale gårder. Slik man alltid har gjort det i hennes ferieparadis Gimsøya i Lofoten. Dette, mener Siri, er mye av grunnen til at Winthers oster har vunnet flere gjeve priser i World Cheese Awards.

Gimsøya

Det var her, på Gimsøya i vakre Lofoten, at det hele startet. Den gamle gården ligger vakkert til ved fjorden, og er fremdeles i Wintherfamiliens eie.

Ysting

Siris mormor, oldemødre og tippoldemødre var alle ystere. Ysting var en selvsagt del av deres gjøremål på småbruket på Gimsøya, som for så mange andre på den tiden. Her ser du to av Siris oldemødre, Kaspara og Elise. Begge erfarne ystere.

Råvarer

Melken blir annerledes når ku og kalv går sammen. Morslykke gir rett og slett bedre smak på melken! Når vi skulle velge vår råvareprodusent, falt valget på Grøndalen gård. De lar kua få gå sammen med kalven i 2 måneder. De er dyrevelferdsmerket, og driften er økologisk. Viktige parametre for oss! Glade kuer lager melk av ypperste klasse.

Grøndalen gård

Kuene på Grøndalen gård beiter på verdifulle kulturbeiter i ravinedaler ned mot Glomma. Her er det et stort mangfold av gressarter, kløverarter, blomster og urter. Vi jobber tett sammen med bonden Lars Kristian Grøndahl for å lage de beste produktene.

Winther Aker brygge

Winther Ysteri og Artisan restaurant ble åpnet på Aker Brygge i 2020. Siri Winther har ført tradisjonen videre, og driver idag sitt eget ysteri - midt i hovedstaden! Alle våre oster er selvsagt laget på økologisk, upasteurisert melk. Visste du at Siri i flere år har vært dommer under World cheese awards?

Oldemor Elises gamle hull-øse, et viktig redskap før for å skille osten fra mysen